Asa DA – asa NU! Cum procedezi cand inchiriezi o masina?

Fie ca esti dintre cei care calatoresc de placere, in interes de afaceri sau din orice alte motive, parte din rutina pe care astfel de vizite in orase straine le includ se refera la inchirierea unei masini. Intregul proces de inchiriere este pe cat de simplu, pe atat de complex. Daca realizezi pentru prima data o astfel de operatiune, atunci neaparat trebuie sa te pui in tema legat de dedesubturile ce le poate implica. Iti prezentam mai departe o serie de sfaturi si recomandari ce te vor ajuta sa realizezi mereu alegerea potrivita, avand parte de experiente placute.

Inspectia masinii in graba – asa NU!

Nu pleca din parcarea firmei de rent a car inainte de a te asigura ca ai analizat-o in detaliu. Chiar daca poate esti in graba, o inspectie riguroasa te asigura ca nu vei fi tras mai tarziu la raspundere pentru defectiuni ce deja existau in momentul inchirierii. Semnaleaza la timp orice neregula si scuteste-te de costurile pe care reparatiile le-ar putea presupune si pe care vei fi nevoit sa le suporti.

Atentia trebuie concentrata atat asupra partii exterioare a automobilului ales, cat si a celei interioare. Poti sa iei si masuri de precautie daca vrei sa nu ti se adauge diverse taxe suplimentare ulterior, neprevazute.

Este important sa iti amintesti ca inspectia se face din motive de siguranta si merita timpul pierdut, iar companiile de inchirieri auto apreciaza o astfel de mana de ajutor. Poti gasi o mica problema care ulterior nu a fost detectata.

Alege masina care ti se potriveste cel mai bine – asa DA!

Cand alegi o firma ce dispune o flota completa de autoturisme, te bucuri de avantajul inchirierii unei masini care sa se plieze exact pe preferintele tale. In functie de bugetul de care dispui, poti opta pentru un model economic, standard, de lux. Acestea, indiferent de tipul lor, se vor evidentia intotdeauna printr-o estetica impecabila, dupa cum e de inteles de altfel.

Raporteaza-te la numarul de zile pentru care doresti inchirierea, precum si la cel al persoanelor. Intereseaza-te si legat de consumul de carburant al modelului vizat pentru a face cateva calcule estimative legate de cheltuielile viitoare.

Chiar daca esti presat de timp poate, sa nu te grabesti realizand o alegere pe care ai putea sa o regreti apoi. Mizeaza pe un model care sa te satisfaca deci din toate punctele de vedere.

Rezerva automobilul dorit din timp – asa DA!

In conditiile in care stii in ce perioada urmeaza sa ajungi intr-un anumit oras, atunci fara a sta pe ganduri poti sa faci rezervarea unei masini. De preferat este ca intervalul sa fie de aproximativ o saptamana. Ai garantia ca vei gasi masina dorita si poate profiti de costuri mai accesibile.

De asemenea, acest pas va fi in avantajul tau pentru ca ai posibilitatea de a alege din mai multe modele de autoturisme. Totodata dispui si de timpul necesar pentru a te pune in tema legat de conditiile si termenii firmei la care apelezi. Astfel te asiguri ca nu vor fi surprize neasteptate de genul taxelor suplimentare, spre exemplu.

Iata ca inchiererea masinii din timp te va elibera de o grija, astfel ca pe ultima suta de metri te vei putea ocupa de alte probleme pe care le vizeaza calatoria.

Sansele de a gasi o masina pe placul tau, la un pret corect cresc in raport cu interesul tau vizavi de inchiriere.

Si altele sunt situatiile de asa DA si asa NU in care trebuie sa fii super atent. Ca sa nu cazi in nici o capcana si sa te bucuri de experiente memorabile, ai in vedere cele de mai sus. Te invitam si citesti si alte articole utile, disponibile pe blogul nostru.