Calatorie de afaceri? Rent a car!

Inchirierea unei masini in calatorii de afaceri poate oferi un avantaj timpul asteptat cu transportul in comun si cu taxiurile scumpe. In timp ce inchirierea de masini este in general simpla, iata cateva elemente demne de luat in considerare.

1. Asigurari

Pentru calatorii corporative, verificati cu compania dvs.de aigurari pentru a vedea daca asigurarea este inclusa in contractul negociat. De multe ori agentul  va incerca sa acoperire cumpararea de asigurare, avand ca rezultat costuri suplimentare, care nu sunt necesare. In cazul in care contractul de inchiriere  nu acopera si o asigurare, verificati pentru a vedea daca cartea de credit corporate sau card de credit cu caracter personal ofera aceasta acoperire. In cazul in care nu exista nici o acoperire, consultati politica de calatorie companiei dvs. pentru a vedea daca acestea va vor rambursa costurile suplimentare.

2. Costul daunelor

In functie de acoperirea asigurarii, nu toate costurile pot fi acoperite. Banca poate acoperi deteriorarea autoturismului, dar nu si alte taxe suportate de catre compania de rent a car, lasandu-va pe dvs personal responsabil.

3. Soferi cu varste mai mici de 25 de ani

In cazul in care sunteti un calator in interes de afaceri sub 25 de ani, trebuie sa fiti pregatit sa platiti in plus. Companiile de rent a car sunt reticente in a inchiria soferilor tineri, din cauza lipsei lor de experienta in spatele volanului. In cazul in care calatoriti pentru serviciu, verificati politica de calatorie companiei dvs.

4. Soferi suplimentari

Cele mai multe calatorii de afaceri se desfasoara in mod independent, dar uneori pot exista doua sau mai multe persoane care impart aceeasi masina. Fiti constient ca ar putea exista taxe suplimentare pentru soferi suplimentari.

5. Combustibil

Umpleti rezervorul inainte de inapoierea masinii. Companiile de rent a car vor intreba daca doriti sa achizitionati un rezervor plin de combustibili, insa daca veti vrea sa returnati masina cu rezervorul gol, s-ar putea sa platiti diferenta de combustibil din buzunarul dvs. Cel mai bine ar fi sa aduceti masina cu aceeasi cantitate de combustibil cu care ati inchiriat-o.

6. Taxele de trecere

Multe orase au drumuri si poduri cu taxa. Faceti cercetare inainte de a calatori pentru a vedea daca exista taxe de trecere in orasul de destinatie.