Ghidul utilizatorului de masina inchiriata

 

Iti sunt puse la dispozitie tot felul de informatii despre cum sa alegi firma de rent a car si cum sa procedezi pentru a alege un model corespunzator cu nevoile tale. Putini se axeaza insa pe modul in care te comporti cand deja ai preluat masina inchiriata. Te poti bucura de toate avantajele ce reies din acest serviciu, dar nu uita ca masina trebuie returnata si trebuie sa o predai in aceleasi conditii calitative.

Masina inchiriata ca si cand ar fi bun personal

Pentru cei care se simt responsabili din fire si atenti, pentru cei care pretuiesc bunul detinut se poate spune ca o masina inchiriata ar trebui folosita ca si cand ar fi bun personal. Te poate responsabiliza si faptul ca daca predai masina cu defectiuni sau zgarieturi vei fi bun de plata. In unele cazuri sunt acele garantii oferite la inceput ce ti se vor retine, dar poate fi si mai mult decat atat.

Desigur ca in unele cazuri poate nu tine de stilul de condus al celui care a inchiriat masina, ci a celorlalti participanti la trafic. De preferat sa nu fie omise asigurarile disponibile, cele extra fata de pachetul standard oferit la inchirierea unei masini. Acestea sunt o masura de precautie care va scutesc de plati extra, la predarea masinii.

Atentie:

  • La stilul de condus. Unii ii spun ghinion, altii neatentie. Daca sunteti necunoscator al strazilor ar fi bine sa dispuneti de sisteme de navigatie pentru ajutor. Mai ales la orele de varf traficul din capitala este o nebunie. Alternativa acelor momente in care va simtiti depasiti este sa alegeti un sofer personal, serviciu de care dispunem la Trax Rent a Car.
  • La parcari. Una dintre cele mai frecvente situatii nefericite se refera la zgarieturi si alte mici defecte ce se observa la masina. Acestea pot fi cauzate cu sau fara buna stiinta de sofer sau orice alt participant la trafic. O atentie deosebita trebuie acordata parcarilor. Daca nici masina personala nu o veti lasa in orice loc, mai cu seama cea inchiriata nici atat.
  • La cum este preluata masina. Starea acestora, cel putin cand vine vorba de flota Trax Rent A Car nu presupune probleme, si este de fiecare data ireprosabila. Masinile pot prezenta mici urme de uzura, ce ar trebui luate la cunostinta. In momentul predarii starea masinii va fi responsabilitatea celui care a condus-o ultima oara. Asadar se va preda curata, cu rezervor la fel de plin precum a fost luata in primire.
  • Nu fumati. Interiorul unei masini retine acest miros, ce se impregneaza in materialul textil din interior. Mai ales ca nu este un bun propriu, mai ales pentru ca nu este sanatos, in masina inchiriata nu ar trebui sa fumati. De asemenea, in general consumul de bauturi si alimente duce inevitabil la pete. Asadar daca nu doriti sa fiti buni de plata ulterior, evitati aceste obiceiuri.
  • Cine conduce. In contractele de rent a car se pot mentiona eventual si alti soferi, daca este cazul. Sa presupunem ca sunteti un grup si calatoriti astfel, deci din motive practice faceti cu randul la volan. Ei bine nimeni nu are voie sa faca asta daca in contract nu este negru pe alb specificat. Poate mai riscant de atat este sa folositi masina pentru a exersa cu altcineva sofatul. Daunele pot fi destul de costisitoare ulterior, asadar nu merita sa va ganditi la un astfel de plan.

Corectitudine si atentie. Daca rezumam colaborarea la acest gen de aspecte poate ca subliniem cel mai bine cum ar trebui sa va comportati cu o masina inchiriata. Comparatia cu bunul propriu este poate inoportuna pentru cei care nu se ocupa prea intens de ingrijirea masinii. In orice caz, mentineti ideea de a preda masina asa cum a fost si primita.