Masina de inchiriat potrivita – cum o alegi in functie de 3 imprejurari?

Cel mai adesea recurgem la serviciile prestate de firmele de inchirieri auto atunci cand plecam in concediu sau intr-o calatorie in scop de afaceri, cand avem neaparat nevoie de un mijloc de transport rapid cu care sa ne deplasam prin oras pentru a ne rezolva treburile, cand vehiculul personal s-a defectat sau, pur si simplu, cand nu detinem unul.

Inainte de a afla care este masina de inchiriat potrivita, trebuie sa stabilesti clar modul in care o vei folosi. Vei merge mai mult pe autostrada, pe drumuri nationale si judetene sau vei circula numai prin oras? De asemenea, in ce scop vei beneficia de masina – pentru a pleca intr-o calatorie, pentru a te deplasa rapid prin oras sau pentru a onora un eveniment foarte important?

Trebuie sa stii ca fiecare model de masina este gandit pentru nevoi specifice, motiv pentru care flota noastra cuprinde automobile din diverse clase. In randurile de mai jos te vom ajuta sa identifici modelul de masina potrivit, care sa se plieze pe necesitatile si asteptarile tale.

Masina pentru drum lung

Organizarea unei calatorii care implica parcurgerea unui numar mare de kilometri, de ordinul sutelor, poate chiar a miilor, presupune inchirierea din timp a unei masini potrivite. Ce inseamna masina potrivita pentru drum lung? SUV-ul si Break-ul sunt doua tipuri de masina care nu au nevoie de introducere, fiind practic concepute pentru calatorii lungi.

SUV-ul este ideal pentru drumurile despre starea carora nu stii mare lucru, precum si pentru calatoriile care implica mult timp petrecut in masina. Cu ajutorul acestuia vei putea avea acces la locuri mai greu de ajuns, fara insa a fi privat de confort. Pentru ca este foarte spatios, vei avea loc sa te desfasori, sa iti depozitezi bagajele si in acelasi timp sa te bucuri de o experienta placuta la volanul acestei masini puternice.

Pe de alta parte, punctul forte al unui Break il constituie portbagajul foarte generos, care reprezinta o adevarata binecuvantare atunci cand calatoresti cu un grup de prieteni sau cu familia. Acesta prezinta confort sporit la drum lung si consuma mai putin decat un SUV. Atunci cand ai in plan multe opriri prin diverse orase, alege experienta oferita de un Break, intrucat acesta se preteaza mai bine decat SUV-ul conditiilor de trafic din mediul urban.

Masina pentru oras

Care model de masina este cel mai potrivit pentru deplasarile in timp util prin aglomeratia din oras? Daca acesta este planul tau, respectiv sa folosesti masina numai pentru oras, este recomandat ca aceasta sa fie compacta, fiabila, deci sa aiba un consum modest de combustibil. Te indemnam in acest sens sa alegi o masina de tip Sedan sau una de tip Hatchback.

Acestea din urma fac fata cu brio traficului din orasele foarte aglomerate, unde locurile de parcare reprezinta o raritate. Mai mult decat atat, reprezinta alegerea perfecta pentru familii sau grupuri de persoane. De ce spunem asta? Spatiul amplu, designul specific orasului si confortul pe care il ofera sunt suficiente motive pentru care ar trebui sa iei in considerare aceasta optiune.

In acelasi timp, un Hatchback se parcheaza fara mare dificultate in locurile inguste, in spatiile cu parcari laterale. Cu atat mai mult este recomandat sa alegi acest model atunci cand calatoresti singur sau insotit doar de o persoana.

Masina pentru ocazii speciale

Aceasta alegere este una simpla, in sensul ca in functie de preferintele tale vei alege masina de inchiriat. Daca este vorba despre un eveniment elegant si formal te sfatuim sa alegi un model din clasa Coupe, insa nici gama Sedan nu este o optiune nesinpirata pentru astfel de ocazii. Desigur, iti vei dori sa impresionezi, deci un model de lux te va ajuta sa iti atingi scopul.

Acum ca ti-ai facut in linii mari o idee despre masina potrivita in diverse imprejurari, te invitam sa vizualizezi ofertele noastre la masini si eventual sa o alegi pe cea corespunzatoare.